gastenboek

Gastenboek

Welkom in het gastenboek van Dodecaeder.nl! Laat een berichtje achter door hieronder op 'Voeg een bericht toe' te klikken.

Ga naar pagina 1  2  Volgende

Kate
Fascinating
Well done. I appreciate the comprehensive research complete with your calculations.
zondag 10 december 2017 om 02:54
Bert
Nehalennia
complimenten voor deze website, er zijn diverse verklaringen voor Nehalennia daar wil ik er nog een aan toevoegen: De Phoeniciers gebruikten het woord nehal voor de plaatsen waar zoet en zout water elkaar mengden de nijl is hier ook een voorbeeld van dus misschien werd de maasdelta ook wel nijl genoemt.
woensdag 29 november 2017 om 16:07
augusta
Thank you for such a detailed explanation of your theory. The wear marks were very very interesting.
vrijdag 07 juli 2017 om 02:55
Bert
Number of the beast
het boek van DA Ritchie heet we the scythians the lie of the land of egypt heft een plausibele verklaring voor de leeuw bij de pyramide en de dodeca is de ultieme geometrische vorm in ons universum.
dinsdag 25 oktober 2016 om 16:22
George Loth
Met en duidelijk verhaal zo heeft iedereen een eigen hypothese over dit onderwerp en dat is juist goed helaas werken andere onderzoekers van diverse disciplines niet met elkaar samen om dit mystery op te lossen en dat houd nieuwe ontdekkingen tegen.
woensdag 06 april 2016 om 19:22
wineke kronenburg
sterrenbeeld leeuw
hoewel de kwaliteit van het beeld heel slecht is laat men in deze documentaire zien dat de egyptenaren het sterrenbeeld leeuw wel kenden! https://www.youtube.com/watch?v=5fnfnmg5-vM (16.00mintuten)vrijdag 06 november 2015 om 22:14
Niels Meijer
Wat een ontzettend doordachte hypothese en wat een prachtige website, en wat bijzonder dat de kennis die men nodig had om zo'n dodeca├źder te vervaardigen en te gebruiken na tweeduizend jaar weer afgeleid kan worden en dan ook nog daadwerkelijk toepasbaar is. Vooral het filmpje was erg fijn! Ik vraag me alleen af hoe dat ijken er precies aan toeging, dat moet zeker een vreselijk gedoe zijn, als die gaten bolletjes bijvijlen.
vrijdag 05 december 2014 om 22:08
Jen Fraser
Could this be it?
From my sister Vicky Fraser; and this fits with finding them where soldiers were stationed, and with a side being pushed in... "I reckon it looks a lot like a tool for shaving a split timber shaft into a round pole. You first split a bit of timber that's just larger than the size of one of the holes, then jam that on the top. The knobs give you something to tie a bit of rope around so you can pull it down the length of the shaft. The holes decrease in size so you can shave the pole as small as you want. The holes don't even need to be sharp, just a square edge will work. Anyway,...the the 2-cents worth from a woodworker!"
woensdag 11 juni 2014 om 00:59
Alexander
Mooie, boeiende website. Ik heb geen verstand van landbouw en ik heb absoluut geen kennis over jouw onderwerp. Omdat ik het zo vlug niet terug kan vinden wil ik wel toevoegen. De dodecaeder is natuurlijk 1 van de 5 zogenaamde Platonische lichamen en staat beschreven in het boek Timaios van Plato.
zaterdag 17 mei 2014 om 01:38
al
an other hypothesis
Amelia Sparavigna,
Roman Dodecahedron as dioptron: analysis of freely available data
http://arxiv.org/pdf/1206.0946.pdf
(uploaded June 18, 2012)
zondag 27 april 2014 om 11:35
Henk
Dodecaeder, nog altijd onbekend

In het Thermenmuseum van Heerlen werd tijdens de tentoonstelling over de Via Belgica (begin 2012) de dodecaeder gepresenteerd in een setting alsof het ding een meetinstrument was gebruikt bij de Romeinse wegenaaanleg.


Toen ik mijn verwondering hierover uitsprak kwam er geen duidelijk antwoord en was een paar dagen later het complete hoekje met meetinstrrumenten, met daarin dus ook de dodecaeder verwijderd.


Een tijd daarna was het hoekje met de Romeinse meetinstrumenten gebruikt bij de wegenbouw weer ingericht maar nu zonder de dodecaeder.


Elders werd op een afbeelding het ding op een afbeelding nog wel als zodanig, een meetinstrument, gepresenteerd. helaas zonder enige verklaring.


Volgens mij is er nog geen enkele solide verklaring waarvoor de dodecaeder werd gebruikt.


In Tongeren, waar voorheen het museum bijna om de dodecaedeer was gebouwd  is het ding nu geplaatst op een onopvallene plaats.


 

vrijdag 29 juni 2012 om 15:52
A.P. van den Ende
Hoc est amoris poculum

Wat een geweldige analyse van dit mysterieuze object (dodecaëder). In één woord: e e r b i e d.


Jullie hebben dit geheim eindelijk ontrafeld. Het is voor mij in elk geval plausibel.


Ik dank jullie zeer voor de uitleg en bijgevoegde film.


Vriendelijke groeten,


Arjan Peter van den Ende


Alblasserdam / Netherlands / Europe


 

zondag 27 november 2011 om 22:26
Patrick
A game

Ludus duodecim scriptorum,updated in


(dice)the last days of the Roman Empire.

zaterdag 17 september 2011 om 20:50
Johnny
Hair Club

Could be used for hair or cordage. Roman women's hairstyles were fairly elaborate at one point - the holes and knobs could be for weaving into the hair and securing. Could also support hair extensions run through the holes and could be hidden under a bun. Given the number found, it seems that it would have a "common" usage, not scientific or religious.

vrijdag 16 september 2011 om 05:36
Patrick
creators T.V set

look at the WMAP observations ,it is a


dodecahdron universe!,who's T.V set is


this,"the creators "HA HA!,watching us!


ZorkfromGork

zaterdag 03 september 2011 om 18:03
Savannah
Interesting...

It looks like massaging tool. Able to be rolled over the back.

vrijdag 01 juli 2011 om 17:07
Al
Mr

Looks like a Paperweight to me

dinsdag 14 juni 2011 om 22:59
Lori
HMMMM

Surveying tool? Slingshot weapon? Burning coal carrier?


Hope you find out!

zaterdag 11 juni 2011 om 16:30
Troy Scheff

Used for making tea

vrijdag 10 juni 2011 om 18:59
PaulO'Connor
Very good analysis

Yes I have always suspected there was more to this object than a toy or dice...very clever analysis :)

zaterdag 28 mei 2011 om 00:56

Gastenboek

Augusta
07-07-2017

Thank you for such a detailed explanation of your theory. The wear marks were very very interesting.

Bert
25-10-2016

het boek van DA Ritchie heet we the scythians the lie of the land of egypt heft een plausibele verklaring voor de leeuw bij de pyramide en de dodeca is de ultieme geometrische vorm in ons universum.

George Loth
06-04-2016

Met en duidelijk verhaal zo heeft iedereen een eigen hypothese over dit onderwerp en dat is juist goed helaas werken andere onderzoekers van diverse disciplines niet met elkaar samen om dit mystery op te lossen en dat houd nieuwe ontdekkingen tegen.

Wineke Kronenburg
06-11-2015

Hoewel de kwaliteit van het beeld heel slecht is laat men in deze documentaire zien dat de egyptenaren het sterrenbeeld leeuw wel kenden!

Naar het gastenboek ┬╗